IoT este deja aici, iar companiile cu puțină sau fără experiență în proiectarea HF, oferă ca principală caracteristică a unui produs, binecunoscuta conectivitate wireless. Această atitudine este riscantă, dar riscul ar putea fi eliminat prin respectarea unor reguli de bază.
Acesta este un articol arhivat și care a fost publicat în trecut 13.06.2017. Este posibil ca unele informații să nu mai fie de actualitate în raport cu evoluția tehnologică actuală. Vă rugăm să ne contactați în cazul în care sunteți interesat.
Proiectarea corectă a antenei
Utilizați întotdeauna dispozitivul ca un sistem integrat împreună cu antena. Aceasta nu este doar o bucată de sârmă, ci este o componentă sofisticată cu mai mulți parametri și caracteristici mecanice. Este foarte important să se țină seama de amplasarea antenei: fie că este o antenă internă plasată în interiorul dispozitivului, fie o antenǎ de montat pe caroserie, plasată pe o foaie de metal sau o antenǎ autoadezivă plasată pe parbrizul unui camion. Antena ar trebui să fie considerată ca o componentă principală, cu un impact imens asupra performanței globale a întregului dispozitiv. O antenă bună este esențială atunci când vine vorba de certificare.Suprimarea EMI
Suprimarea EMI este o mare provocare, convertoarele DC/DC, interfețele de mare viteză, diferitele componente RF plasate aproape una de alta pot duce la eșecul certificǎrii și necesitatea reproiectǎrii dispozitivului. Utilizarea modulelor ecranate și a antenelor de înaltă calitate, poate reduce la minimum riscul de eșec. Este recomandat să aveți o cooperare strânsă cu producătorul antenei, care vă poate oferi sfaturi utile în ceea ce privește amplasarea antenei.Proximitatea și tipul componentelor din apropierea unui dispozitiv IoT precum și modul în care plăcile cu circuite sunt proiectate, pot duce la interferențe pentru sistemele IoT RF. Dacă nu luați în considerare impactul tuturor componentelor la performanța RF din faza de proiectare, atunci puteți întâmpina dificultăți la momentul certificarii sau să fiți puși în situația de a regândi sau reproiecta produsul.
Certificare
Multe companii mici suferǎ din cauza costurilor ridicate în vederea certificării produselor. Această situație conduce la o adoptare lentă a tehnologiilor IoT și forțeazǎ companiile sǎ utilizeze module precertificate în construcțiile lor. Unii experți susțin cǎ testarea și certificarea ar putea ajunge cu ușurință la jumătate din prețul dispozitivului, în special acolo unde sunt folosiți senzori low cost.Pe de altă parte, prețurile în scădere ale echipamentelor de testare (de exemplu, EMC-SET - Setul de precertificare de la Rohde & Schwarz) permit chiar și firmelor de dimensiuni medii (bugete nu foarte mari) sǎ facǎ teste interne de precertificare.
Când este vorba de certificarea antenei, unul din partenerii noștri de bază pe partea de antene, producătorul 2J dispune de toate certificările necesare, chiar dacă discutăm de un certificat ISO16949 sau ISO9001 ori ISO 14001, CE, IP, REACH sau RoHS.
Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați webshop-ul nostru sau dacă aveți un proiect mai mare și cerințe speciale, vă rugăm nu ezitați să-i contactați pe colegii noștri de la vânzări sau pur și simplu să consultați consultați design-ul antenei, pe baza informațiilor tehnice disponibile pe site. Împreună cu specialiștii de la firma 2J, vă putem ghida în procesul de proiectare, chiar și până la reglajele cele mai fine ale antenei. Totul se efectuează în camera izolată fonic de la centrul 2J.
Do not miss these articles
Vă plac articolele noastre? Dacă da, atunci nu ratați nici unul! Nu trebuie să vă faceți griji în privința modului de livrare. Ne vom ocupa noi de tot pentru dvs.